Nieuwsbrief december 2014

Nieuws van Melodica December 2014

In deze nieuwsbrief komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• Terugblik afgelopen periode van september tot en met eind november 2014 en een blik vooruit
• Uitbreiding vrijwilligers en leden bij het orkest Melodica
• Agenda Melodica
• Kerst met Melodica”

Terugblik afgelopen periode van september tot en met eind november 2014 en een blik vooruit.

5 oktober hebben we muzikaal meegewerkt aan de kerkdienst van de Hervormde en Gereformeerde kerk te Zwartsluis. Het thema van de dienst was “Ik hou van jou ,hou jij van mij”. We hebben de hele samenzang muzikaal begeleid en de dominee vertelde in zijn preek op een duidelijke wijze dat God van jou houdt, maar dan moet jij ook van God houden. Liefde moet van twee kanten komen.
7 december hebben we muzikaal meegewerkt aan de jubileumdienst ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de werkgroep Aangepaste diensten en 30 jaar Bijbelgespreksgroep “Eigen Spoor”. Het thema van de dienst was “Vol verwachting klopt ons hart”. Na de opening van de dienst zijn we het eerste blokje van Melodica begonnen met het spelen van Het Sinterklaas liedje “Zie de maan schijnt door de bomen”. De dominee riep toen, dirigent wat doe je nou Sinterklaas is al naar Spanje.
Op dat moment kwam er een zwarte oma Piet binnen, die de boot had gemist.
Dit leidde tot vermakelijke situaties. Nadat de oma was vertrokken werd de dienst vervolgd en hebben we de samenzang begeleid en solo gespeeld. In zijn preek vertelde de dominee dat we ons moesten voorbereiden op het komende feest de geboorte van Jezus.
Het was een mooie dienst waar nog lang over nagepraat zal worden.

We zijn erg druk met het repeteren van de muziek die we gaan spelen op woensdag avond 17 december 2014 “Kerst met Melodica” in het kerkgebouw “de Fontein”, Wilgenlaan 4 Emmeloord.
Aanvang van de avond om 19.30 uur. Voor meer informatie zie onderstaande aankondiging.

Uitbreiding leden en vrijwilligers bij het orkest Melodica.

In de nieuwsbrief van september heb ik een stukje geschreven dat we op zoek zijn naar vrijwilligers en dat zijn we nog steeds. Ik heb daarom het stukje over de vrijwilligers nogmaals opgenomen in de nieuwsbrief . Het bestuur hoopt op een reactie.

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor het orkest. Met regelmaat komen we vrijwilligers te kort en bij mogelijke uitbreiding van leden hebben zeker een tekort.
De belangrijkste taak van de vrijwilligers is het ondersteunen van de leden bij het bespelen van het keyboard (aanwijzen op de muziek).
De vrijwilliger hoeft niet zelf een muziekinstrument te kunnen bespelen en hoeft ook niet muzieknoten te kunnen lezen. De belangrijkste taak is vooral het aanwijzen van het ritme (waar zijn we op de muziek). Hierbij is wat kennis nodig (wat geleerd kan worden door het te doen) wat de waarde van de verschillende muzieknoten is.
Heeft u interesse of wilt u informatie neem dan contact met de dirigent Ton Roos 0522-261219 of 06-53137916.

Het orkest heeft dringend behoefte aan nieuwe leden. Wie komt ons versterken?
Wij zijn op zoek naar mensen uit de doelgroep van Melodica die houden van samen muziek maken. Iedereen kan bij Melodica muziek maken op zijn eigen niveau.
Als iemand interesse heeft, neem dan contact op met de dirigent Ton Roos 0522-261219 of 06-53137916, via de Email kan ook ton.roos@home.nl
Of kom gewoon eens kijken op een van de repetitie avonden. Je kan eventueel een aantal keren meespelen voordat je lid wordt van Melodica.

This entry was posted in Nieuwsbrief. Bookmark the permalink.